Perfekt boligindretning med retro loftslamper

Du kan lægge meget energi, kræfter og penge i en flot og gennemført boligindretning, men du skal naturligvis sikre dig, du virkelig har fået det hele med. Du har muligvis fået skabt en hyggelig atmosfære i en bestemt stilart ved at anskaffe de rette møbler og diverse boligtilbehør i samme stil. Tæpper, gardiner og farver på væggene betyder også en del for lokalets samlede indtryk, og sammen med møblementet udtrykker alt dette din valgte stilart. Lamperne i lokalet udtrykker også en stilart, så mange gange har du brug for at finde retro loftslamper, hvis du har valgt den populære retro stil i din bolig.

Hvad er retro loftslamper?

Allerførst skal vi lige have klarlagt, hvad helt præcist retro loftslamper betyder. Retro er en forkortelse af retrospective, der betyder kigge bagud. Når vi bruger ordet retro, så er det ofte i forbindelse med en nostalgisk følelse fra fortiden. I dag betyder retro en stilart fra før den industrielle revolution, så retro produkter er ofte fremstillet i god håndværksmæssig forstand og i en god kvalitet.

En komplet definition af retro begrebet findes i wikipedea opslagsværket. Når vi derfor omtaler retro loftslamper, så er der normalt tale om lamper fra Danmarks guldalderperiode i midten af det 20. århundrede, hvor danske lampedesignere fremstillede en lang række berømte loftslamper heriblandt disse kunstnere:

  • Poul Henningsen med sine unikke PH lamper.
  • Verner Panton med sine lamper i nye spændende materialer.
  • Arne Jacobsen med justerbare lampebelysninger.
  • Lysmesteren Louis Poulsen.
  • Vilhelm Lauritzen.
  • Hans Wegner.

Blandt investeringseksperter og boligindretningseksperter er der ingen tvivl om, at det er en god investering samt god stil at købe gamle klassiske retro loftslamper i et anerkendt design til sit hjem, da lamperne med tiden bliver endnu mere sjældne og dermed endnu mere kostbare. Det er dog muligt at købe nye designerlamper, men efterspørgslen er størst på de ældre og mere kostbare retro loftslamper.

Find inspiration på nettet

Det er efterhånden yderst sjældent, du kan støde på retro loftslamper i god stand på loppemarkeder, antikvitetsforretninger, på indbo auktioner eller i den blå avis. Du finder til gengæld et stort udvalg af retro loftslamper hos auktionshuset Lauritz.com, der jo er kendt for at formidle kontakt mellem købere og sælgere af sjældne ældre genstande.

På deres hjemmeside kan du se billeder, beskrivelser og vurderingspriser på de enkelte varer, og her har du mulighed for at lægge et bud ind på de varer, du kunne være interesseret i. Du kan også søge efter inspiration på hjemmesiden til, hvilken type lampe, der kunne passe bedst til din bolig.