Indretning

Sådan finder I inspiration til jeres nye, arkitekttegnede hus

I har besluttet jer – jeres nye hus skal arkitekttegnes efter jeres specifikke behov. Det er også meget fint, men hvordan kommer I i gang med den proces?

Her følger lidt tip og tricks til, hvad I kan gøre, før I siger endeligt go til et firma om at bygge jeres hus. Et hus er ikke blot et hus, og der er mange aspekter, der skal tages stilling til, før I kommer helt i mål.

Tænk jer godt om, før I beslutter jer

Desværre går man ikke bare ind i den nærmeste husforretning og vælger det første og bedste hus på hylden. Gid det var så vel. Vejen til jeres drømmehus er lang og kræver mange overvejelser.

Det første, I skal gøre op med jer selv, er, hvilke behov I har for jeres bolig. Hvor mange børn skal I have (hvis nogen)? Skal jeres køkken være i forlængelse af stuen, og har I brug for to badeværelser? Har I husdyr, skal der være plads til en teenageafdeling, og hvor mange kvadratmeter har I egentlig brug for?

Der er så mange behov, man ikke er klar over, man har, før de rent faktisk bliver aktuelle. Har I ikke børn endnu, skal I forsøge at sætte jer ind i børnefamiliens sted, så I får designet et hus – ikke kun til jeres nutidige behov, men også de fremtidige.

Start med udstillingshuse Sjælland

Gør jeres forarbejde godt – så kommer I langt. Start med at se en masse udstillingshuse på Sjælland, hvis det er her, I ønsker at bosætte jer. Udstillingshuse på Sjælland kan hurtigt gøre jer klogere på, hvad I ønsker.

Prøv at fokusér på det, der virker, hver gang I ser et nyt hus, og reflektér over, hvad der ikke fungerer for jer. Notér det og se det næste hus. På den måde nærmer I jer en grundplan for jeres eget arkitekttegnede hus.

Prioriter jeres ønsker

I skal også forberede jer på, at I måske ikke kan få alle jeres ønsker opfyldt. Det koster mange penge, og måske I hellere vil bruge de penge på noget andet. Prioritér derfor, hvad der er vigtigst for jer. Måske er det et stort køkken med plads til gastronomisk udfoldelse, eller måske det er en stor spisestue, hvor hele familien kan samles.

Rejsen til drømmehuset kan være lang, men det gode forarbejde er guld værd.

Du kan måske også lide...