Rustikt bolig interiør
Indretning

Top 5 nordisk interiør til bolig

Er du igang med at indrette din bolig med nordisk interiør, men har svært ved at vælge? Læs med her og få inspiration til de mest anvendte typer af boliginteriør og brugskunst.

 

Københavner lamper

En supercool lampe til et rustikt hjem. Lamperne har en affektionsværdi for mange, da de har hængt i Københavns gader. Lamperne har fået sin kobberfarve efter at have hængt udendørs i mange år. Derfor vil man få en del af Københavns historie hængende i sin stue. Lamperne er blevet efterlignet af mange designere og fås i flere forskellige størrelser og farver. Hvis man gerne vil have fingrene i de originale lamper fra 1900-tallet, skal man lede hos auktionshuse. De fleste der anskaffer sig en københavner lampe bruger, den ofte henover sit spisebord eller over sit skrivebord. Det er en lampe, som fylder meget og derfor skal det helst være nogle rum med meget plads, den hænges op i.

 

Trallebænke

Det er blevet meget moderne at anvende genbrugsmøbler og genbrugstræ i sin indretning af hjemmet. Derfor er der mange, som anskaffer sig tralle bænke. Det er et rustikt alsidigt møbel, der kan anvendes som både tv-møbel, skoreol, bænk, bord mm. Traller bruges i byggebranchen af både murere og stilladsarbejdere. Derfor vil der være brugsspor fra f.eks. en sav, maling eller mørtel, som er med til at give et rustikt præg. En tralle bænk er et råt interiør. Sammensætter man bænken med brugskunst kan man forstærke det rå ved f.eks. at anvende mørke nuancer, men man kan også dæmpe det ved at bruge brugskunst med lyse nuancer.

 

Skindtæpper

Om det er lam, ged eller ko, er næsten ligegyldigt. Et skindtæppe klæder et hvert hjem. Om det er et lammeskindstæppe på en spisebordsstol, eller det er et ko skind på gulvet, så ser det nordisk og stilet ud. De mest eftertragtede skindtæpper er fra langhårede islandske lam og korthårede lam fra New Zealand. Nogle foretrækker gedeskind og her er det især tibetansk korthåret gedeskind eller langhåret mongolsk gedeskind. Både lammeskind og gedeskind er eminent beklædning til spisebordsstole samt lænestole og giver en ekstra komfort.

 

Plankeborde

Er en af de største boligtrends i Danmark. Et plankebord kan fås i mange forskellige typer. Der findes plankeborde, som kun består af to brede planker, men der er også de borde, som er sammensat af 5 små planker. De fås også i mange forskellige nuancer. Nogle foretrækker sit plankebord i bejdset kastanie og andre vil have sit bord hvidolieret. Derudover er der et hav af forskellige træsorter, som egner sig godt til bord. De mest eksklusive træsorter er mahogni og elmetræ, da disse er sjældne. Dog er det egetræ og asketræ som er det mest anvendte til bl.a. spisebord. Et plankebord er ofte anvendt som spisebordmøbel fordi der er så alsidigt, men planker kan også anvendes som bænke og skamler.

 

Berber Gulvtæppe

Er et smukt stykke håndværk. De lækre tæpper, der mest er kendt for deres rudeformede aftegninger i sort og hvid, er lavet på uld fra får i Atlasbjergene. Berber tæpper blev tilbage i 700-tallet lavet af berberstammerne, som havde bosat sig i Marokko. Her er teknikken til at hækle tæpperne gået i arv, og derfor er det svært at efterligne det håndværk, som Berberne formåer. Det som gør Berber tæpper eksklusive er at de er vævet i hånden, og derfor vil der ikke være ét tæppe, som er ens. Dette gør at hvert tæppe er unikt og der er brugt lang tid og energi på at udforme et tæppe.

Du kan måske også lide...