Eksklusiv retro stemning med AJ bordlampe

Hvis man i forvejen har opbygget en bestemt stil på kontoret eller i hjemmet, så kan man tilføje en AJ bordlampe som supplement til stilen, da denne er en god repræsentant for en hyggelig retro stemning. Dels lyser en sådan bordlampe op på flere måder både i stil og udformning men også med et behageligt og effektivt lys, når den er tændt. Der er endda tale om en slags kunstgenstand, som på grund af sin sjældenhed og efterspørgsel sjældent falder i pris men snarere stiger år for år i pris.

Arkitekten og møbeldesigneren Arne Jacobsen

Arne Jacobsen er nok Danmarks mest berømte og anerkendte møbeldesigner, da hans produkter i dag er sjældne og efterspurgte overalt i verden. Han startede sin karriere med en uddannelse på Kunstakademiets Arkitektskole, og han fik med årene stor succes med sit gennemførte design med en sjælden grad af detaljerigdom. Selv de små ting ved et byggeri fik hans opmærksomhed, således han gav sit særpræg på møbler og andre genstande på samtlige områder. Han fulgte funktionalismen med dens strenge geometriske linjer og hvide flader, men heldigvis brød han denne geometri med en kombination ved at tilføje en organisk form, som man kender det fra for eksempel lænestolene Ægget og Svanen. Han fremstillede gennem årene mange verdensberømte møbler såsom:

  • Ægget.
  • Gryden.
  • Oksen.
  • Svanen.
  • Myren.
  • 7’er stolen.
  • Dråben.
  • Giraffen.

Lamper fra Arne Jacobsen

Han designede også en lang række kendte lamper gennem årene, og disse er ligeledes sjældne og efterspurgte i dag. Det drejer sig både om pendler, væg- bord og standerlamper, og man kan finde både vurderingspriser og brugte effekter til salg hos Auktionshuset Lauritz.com. Hvis man derfor leder efter en sjælden AJ bordlampe, kan denne sikkert kunne findes hos Lauritz.com, men man bør være klar over efterspørgslen og ret høje priser på en AJ bordlampe og andre lamper og møbler fra Arne Jacobsen.

Flere af hans lamper var elegant udformet med en asymmetrisk skærmform, således man kan koncentrere lyset i en ønsket retning og samtidigt undgå at forstyrre sidemanden. Hans pendler blev også meget berømt på grund af deres form med indbyggede lameller, der bryder og reflekterer lyset, således der kommer et dæmpet og behageligt lys fra lampen. Men det kan sagtens være en god investering at købe en eksklusiv AJ bordlampe til formålet, når man både har brug for en unik lampe med stil og udstråling.