Bring hele New York ind i din bolig

Hvis du er vild med the Big Apple, er du sikkert også begejstret for at få den rå New Yorker-stil ind i din bolig eller dine lejede erhvervslokaler, hvis du har en butik eller et kontor i byen. Der er mange muligheder for at få vibes fra den amerikanske storby ind i din bolig.

Læs med her og bliv klogere på, hvordan du bringer New York ind i dit hjem.

Blotlæg en murstensvæg

For at få den helt rigtige New Yorker-stemningen frem i din bolig, er en rå murstensvæg meget effektiv. Murstenene giver rummet karakter og kant – og rummet bliver samtidig også en anelse mørkere, fordi væggene ikke afspejler lyset, som en malet væg gør det.

Uanset hvilket rum den rå murstensvæg er i, vil det ændre rummets udtryk og både skabe blikfang og masser af personlighed. Gå efter endevæggen i stuen eller i køkkenet – begge steder giver det en fed effekt. Sørg for, at stenenes farver bliver guideline for rummets øvrige indretning. På den måde opnår du nemlig et harmonisk og balanceret udtryk. Væggens rustikke udtryk larmer en del i et rum – og det er naturligvis også det kan skal. Den skal have et markant udtryk. Men derfor er det også vigtigt, at dine øvrige møbler fylder lidt mindre. Gå derefter på jagt efter enkle og klassiske møbler og enkel kunst på væggene. Det vil komplementere de rå sten og netop skabe den vigtige balance i rummet.

Hvis du ikke er tryg ved at lade stenene komme til syne, kan du også snyde dig til stilen med murstenstapet. De flotte varianter er så godt lavet, at du skal helt tæt på for at mærke og se, at det ikke er en ægte murstensvæg. Og derfor er det et alternativ, du kan bruge, hvis du ikke er helt klar på den ægte vare.

Gå efter rustikke materialer

New Yorker-stilen er trådt frem efter, at byens unge kunstnere bosatte sig i nedlagte fabriksbygninger og tog den rå stil til sig. Stilen er derfor præget af grove og rå materialer.

Indret din spisestue med et stort spisebord lavet af stålben og store rustikke planker. Eller vælg et spisebord i beton. Begge dele giver den helt rigtige effekt i rummet. Hæng de store populære københavnergadelamper op over spisebordet for at fuldende spiseafdelingens udtryk. Gå efter en eller to lamper, alt afhængigt af, hvor højt der er til loftet, og hvor stort spisebordet er. Nogle af lamperne har lænker i, som understreger det rå look. Men du kan også bruge lampen bare med ledning, hvis du gerne vil bløde udtrykket en lille smule op.

Sæt en stålreol op ad en væg – det kan både være i sølv eller stål. Sæt grønne planter, bøger, magasiner, lamper og andet nips ind på reolens hylder. Men undgå at sætte alt for mange ting ind, så det kommer til at se rodet ud.

Lys op med rå lamper

Over køkkenbordet, spisebordet eller i et hjørne af stuen giver det en fed effekt at hænge flere glødepærer op i klynger eller på en række ved siden af hinanden. Gå efter et varmt lys, uden at det bliver for gulligt. Lamperne har en stofledning, som du kan få i et utal af farver – og det er derfor kun fantasien, der sætter grænser for, hvilket personligt udtryk du kan skabe med din helt egen sammensætning af lamper. Hæng dem i forskellige niveauer og med varierende afstand for at skabe et tilfældigt look.

Sæt en stor studiolampe i et hjørne eller ved siden af din sofa. Det giver både hyggebelysning, når den er tændt og en rå effekt, når den er slukket. Og ikke mindst sætter lampen prikken over i’et for den home-work-studio-stil, som de unge kunstnere i New York tog til sig.

Bryd rummene op med industrielle glasvægge

En god måde at bryde et rum op i zoner er med skillevægge, og hvorfor ikke gøre det i vaskeægte New York-style? Med glasvægge med sorte rammer får du tilført et industrielt udtryk i rummet. På samme tid sikrer glassene også, at du ikke mister dybde eller lys i rummet.

Du kan også bruge glasvæggen som erstatning for hele murstensvægge – eksempelvis mellem køkken og entré eller stue og værelse. Her er det kun din egen kreativitet, der står i vejen for, hvordan og hvor du kan bruge de industrielle og smukke glasvægge.