Sådan indretter du en ny lejlighed

Hvis du lige er flyttet i en ny lejlighed, og det måske er første gang, du skal bo alene, er der mange ting at tage stilling til. Hvordan skal du indrette dig? Og hvad er din stil? Efter de første dage i lejligheden med pizza og engangsservice melder der sig hurtigt et behov for at få sat skik på hjemmet, men du har måske ikke så mange møbler, og du er i øvrigt i tvivl om, hvordan du godt kunne tænke dig at bo.

Læs med her, hvor vi giver dig et par tips og tricks til at komme godt i gang med at skabe et hjem, hvor du kan føle dig godt tilpas og på samme tid selv sætte dit aftryk, så du i endnu højere grad føler dig hjemme.

Find inspiration online

Det er heldigvis sådan, at du kan finde megen inspiration online. Der er massevis af sider, der fortæller dig, hvordan du kan pifte din lejlighed op og eventuelt gøre din studenterhybel langt mere interessant, end du først troede muligt. Det er nemlig muligt at få lavet en del flotte ting, også uden at du føler, at du skal bruge et helt års budget på en måned. Derfor kan det godt betale sig at bruge Google flittigt og læse de blogs, som på meget fin vis kan fortælle både om nyeste trends, men også præsentere billige smarte løsninger.

Mal dine vægge i flotte farver

Det første, du skal gøre, er at male dine vægge og eventuelt lofter. Det kan gøre underværker med maling, og du er selv herre over, hvilke farver du gerne vil anvende. Husk dog på, at visse udlejere via lejekontrakten kan udstede forbud mod at male i visse farver. Det skal du overholde. Men ellers er der frit spil. Tal med en farvehandler, og fortæl ham lidt om størrelsen på din lejlighed. Hvilket lysindfald er der, og skal der eventuelt tapetseres først? Herefter kan du træffe et valg – og husk, at du ikke behøver at male lejligheden i den samme farve overalt. Et miks af nuancer kan være en blændende idé.

Enkelt eller vildt

Om du er til den rene skandinaviske stil, eller du i højere grad er inspireret af det gammeldags klunkehjem, kan vi ikke afgøre. Men begge måder at indrette en lejlighed på er brugbare. Den rene klassiske stil giver et roligt udtryk, mens klunkestilen i langt højere grad opfordrer til ballade. Her kan du benytte dig af nipsgenstande, og det gør ikke noget, at du har mange møbler på relativ lidt plads. Det kan faktisk vise at blive en meget hyggelig lejlighed, hvis du gør det på den måde, og om ikke andet kan du i hvert fald sige til dig, selv, at du bryder med de seneste års konforme trends. Det er også en sejr i sig selv. Hvilken stil du vælger er helt op til dig selv.

Hvis du har børn…

Hvis du har børn i lejligheden, er du naturligvis også nødt til at tage stilling til deres behov. Børn roder. Det er et faktum, og derfor er det også svært at holde stuen helt ryddelig. Du kan derfor med fordel indrette et børneværelse, der opmuntrer til leg, ellers kan du være sikker på, at legetøjet finder vej til stuegulvet. Igen og igen. Du kan eventuelt male nogle flotte eventyrfigurer på væggen på barnets værelse, eller du kan hjælpe ham eller hende med at lave et legeværelse, hvor det hele tiden er muligt at få fat i de ting, som barnet gerne vil lege med.

Husk også, at det er vigtigt, at der er et godt lys på børneværelset. Som voksne kan vi godt lide at sidde lidt med dæmpet lys, men børn vil gerne kunne se ordentligt. Her kan du også købe spændende og flotte lamper til børneværelset, der er med til at fuldende indtrykket af et værelse, der er værd at bruge.