Egenskaber ved gode sovesofaer

I mange hjem vælger man i stigende omfang at købe nye sovesofaer frem for de traditionelel sofaer i stuen, og denne udvikling kommer primært på grund af, at sovesofaer i dag er meget komfortable og fleksible. En traditionel sofa er mest beregnet til at sidde på, når man slapper af efter en lang dag, hvor man kan se TV, læse avis eller surfe på nettet. Man kan sagtens tage en lur på en sofa, men man sover normalt bedst i en blød seng. Hvis man har overnattende gæster, så er en sofa kun en midlertidig løsning, idet sovesofaer er en bedre løsning, da man her ligger mere behageligt.

Definitionen af en sovesofa

En sovesofa er en almindelig sofa, der med et snuptag kan ændres, således man får en flad seng til rådighed, hvor en eller flere personer kan sove. Dette kalder man også for daybed, og der er normalt tale om, man kan lægge ryglænet ned på sofaen, således man får en slags dobbeltseng. Tidligere kom der ofte et stort og irriterende revne mellem madrasserne i sovesofaen, men i dag har man næsten helt kunnet fjerne dette mellemrum. I flere typer sovesofaer fjerner man blot ryglænet, der består af separate enheder.

Sovesofaer er ofte en glimrende investering, da man jo normalt får to møbler til kun én pris, og desuden sparer man jo plads i hjemmet. I moderne og smarte sovesofaer sidder og ligger man så komfortabelt, at man kan erstatte den traditionelle sofa med en sovesofa og dermed få en seng med i købet. Når du er på udkig efter en passende sovesofa, så bør du undersøge markedet grundigt, idet du jo kan få et møbel, der kan holde til mange års brug. Du bør derfor især tjekke møblets affjedring og blødheden, og hvordan den føels at ligge i.

Den bør også være fremstillet i et holdbart materiale og have et smart og praktisk design. Visse sovesofaer kan fås til under 3.000 kr., hvorimod andre store sovesofaer typisk koster 5.000 til 10.000 kr. Det er bedre at give lidt ekstra for en god sofa, hvis du dermed er sikker på at få et møbel med en længere levetid, et godt design samt med en god siddekomfort.

Find de bedste priser på nettet

Du bør derfor starte med at indhente inspiration og priser på flere typer sovesofaer, således du kan indskrænke din søgen til få modeller. Dit kommende møbel skal jo passe ind i dit hjem både stilmæssigt og pladsmæssigt, så du bør stille krav til sofaens størrelse, komfort, materialevalg og pris, før du beslutter dig. Du kan besøge nogle af de større møbelforretninger i området for at se udvalget af sovesofaer og teste dem af.

Du bør heller ikke glemme at tjekke internettet for indkøbsmuligheder, da du ofte hos en stor webshop finder det største og bredeste udvalg af sovesofaer og andre møbler, og det er jo både hurtigt og nemt at handle online. Faktisk får du flere fordele, når du køber varer på nettet, idet du får en unik returret på mindst 14 dage i henhold til købeloven, og desuden er priserne på nettet generelt en smule billigere end i de fysiske butikker, da en webshop ikke har så store udgifter til husleje og personale.

For tiden kan du finde gode priser på sovesofaer hos IDE møbler, der i forvejen er blandt de største møbelforretninger i Danmark med landsdækkende butikker. Her kan du se hele deres udvalg hjemmefra, og du kan nemt hente priser og inspiration, så her kan du ofte finde de møbler, som perfekt passer til netop dit behov.