Generelt

Få endnu mere grønt i din have

De fleste mennesker ville nok være glade for at have en have. Når det er sagt, så er der langt fra enighed om, hvordan den perfekte have så skulle se ud for den enkelte. For haven er på mange måder et udtryk for, hvordan man bedst kan lide at leve. Det kan være, det er her, man går ud for at slappe af. Det kan også være, det er her, man har mulighed for at udfolde sig kreativt. Og så er det selvfølgelig også for mange et sted, hvor man kan dyrke naturen og det grønne. Er det også det, du vil i din have, så er her lidt ideer til, hvordan du får en endnu grønnere have.

Få højbede rundt omkring

Der findes mange ting, som vil gro næsten helt af sig selv. Hvis du vil have noget særligt i din have, så kan du dog også få brug for at dyrke det på en særlig måde. Det kan du blandt andet gøre i højbede.

Her har du nemlig mulighed for at få den perfekte jordblanding til at dyrke særlige planter. Derudover vil de også ofte være bedre beskyttet mod invasive arter. Det er altså oplagt, hvis du vil have en endnu mere alsidig have.

Dyrk det vilde

En anden god måde at få en grønnere have på, er selvfølgelig også at lade naturen råde endnu mere. Du behøver jo ikke at lave stier af grus, hvis du i virkeligheden heller vil have græs.

Hvis du selv trods alt vil have lidt indflydelse på, hvad der gror i haven, så er en blanding af vilde blomster et godt kompromis. Med sådan en blanding skal du ikke bruge en hel masse energi på at pleje hvert enkelt frø før blomstring. Du har dog mulighed for selv at vælge, hvor blomsterne skal stå henne.

Du kan måske også lide...